9. februar 2014

Løb med Jacob Elkjær

Bliv klar til VM i halvmaraton den 29. marts 2014 i København

VM Halvmarathon 2014

 

Kære løbere jeres 5 & 6 uge er nu klar og der er, i dag søndag 47 dage til VM i Halvmarathon. De sidste 2 uger har i arbejdet med ønskefart, altså prøvet at løbe lidt hurtigere end i normalt ville gøre i længere tid end i normalt ville gøre. Grunden er ganske enkelt opbygning af jeres kondition og samtidig en kompetence udvidelse af jeres holdning til hvad der er hårdt når man løber. Det er nemlig meget normalt for mange som jeg træner at grundfart virker hårdt, men i grunden ikke er det hvis det perspektiveres i forhold til f.eks. Ønskefart som jo er hurtigere (ikke meget men dog hurtigere) og derfor virker hårdere naturligvis. På den måde kommer grundfart til at virke mere spiseligt og samtidig bliver i altså lidt bedre til at løbe lidt hurtigere. Vi fortsætter med at arbejde med ønskefart, men drejer lidt i anden uge mod distance arbejde i grundfart for at kommer mentalt i retning af længere løb og tættere på de 21,095km – Igen vil jeg anbefale at i følger planen og løber mindst det som står hvis i vil igennem sammen med mig :-) Christian kommer til at løbe det samme som jer de næste 2 uger og forklarer hans opfattelse af planen i hans krop. Vi skal i næste del af planen løbe en Cooper test som jeg kommer til at forklarer nærmere om senere – nyd nu løbet, det er blevet meget lysere om eftermiddagen og alt ser lidt dejligere ud der ude! :-) Husk nu at løb ikke er svært, men kun hårdt! :-)

Om Jacob Elkjær:

 

Jacob Elkjær, 43 år grundlægger og ejer af R3 Sports Coaching som siden 1996 har arbejdet med udvikling og coaching af mennesker, og har blandt andet trænet Danmarks Radio P4 løberne gennem 4 sæsoner.

 

Jacob selv dyrker aktivt triathlon og har siden 2006 gennemført mere end 10 lang distance triathlon stævner (red. IRONMAN distancer) og er aktuel med filmen 979 minutter og verdens hårdeste triathlon Norseman som afvikles i Norge.

 

Jacob løber selv ultra løb – distancer som er længere end 42,195km, senest i 2013 har Jacob løbet Marathon Des Sables 250km i Sahara og Ultima Frontera Andalusia 83km.

 

Jacob er leder for LIVESTRONG Foundation i Danmark som gennem oplysning forsøger at skabe opmærksomhed på sport som en positiv differentiator i forhold til cancer.

Dette løbeprogram bliver lavet i samarbejde med Brønshøj-Husum avis